Osumnjičen za tri provale u trgovinu od kojih je jedna ostala u pokušaju

Slika /PU_ZG/ilustracije/pol autic 3.jpg

Iz trgovina otuđeni duhanski proizvodi u iznosu od oko 7820 eura

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju.
 
Sumnja se da je osumnjičeni zajedno s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom, po prethodnom dogovoru u cilju ostvarivanja protupravne imovinske koristi, u kolovozu i prosincu 2022. godine, u noćnim satima došao do dvije trgovine na području Maksimira na kojima su potom nasilno otvorili ulazna vrata.
 
Po ulasku u trgovinu osumnjičeni su dolazili do prostora s duhanskim proizvodima koje su zatim otuđili i pobjegli pričinivši materijalnu štetu od oko 7820 eura.
 
Nadalje se sumnja da su početkom kolovoza 2022. godine 22-godišnjak i zasad nepoznata muška osoba s onim istim ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, došli do još jedne trgovine na području Maksimira na kojoj su također nasilno pokušali otvoriti ulazna vrata ali su odustali od daljnje namjere i pobjegli.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica