Osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski su službenici dostavili posebno izvješće Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni policijski službenik 8. rujna oko 8.25 sati na Karlovačkoj cesti u mjestu Pavučnjak, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom nadzora prometa zaustavio osobni automobil marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka te vozačici priopćio da je počinila prekršaj za koji je zakonom predviđena kazna u određenom novčanom iznosu. Nakon što joj je rekao da na mjestu počinjenja prekršaja može platiti umanjeni novčani iznos, ona je to i učinila. Primljeni novčani iznos policijski je službenik zadržao za sebe, bez da je u tom trenutku evidentirao počinjeni prekršaj i bez da je izdao potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni. Kako bi prikrio počinjeno kazneno djelo, sumnja se da je naknadno ispunio potvrdu o naplaćenoj kazni u koju je upisao netočne podatke.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski su službenici dostavili posebno izvješće Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.
 
Ujedno je policijski službenik, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica