Osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i računalna krivotvorenja

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auti 6.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i „Računalno krivotvorenje“ na štetu poduzeća iz Zagreba. 

Sumnja se da je počinio jedno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te 226 kaznenih djela računalnog krivotvorenja. Kaznena djela je počinio na način da je u vremenskom periodu od kraja prosinca 2016. do sredine kolovoza 2018. godine kao zaposlenik poduzeća iz Zagreba, gdje je bio zaposlen kao odgovorna osoba u radionici i servisu, s ciljem da pribavi protupravnu imovinsku korist, koristeći svoju osobnu šifru za ulaz u računalni sustav poduzeća, mijenjao nazive i brisao određene podatke u računalnom programu za izdavanje računa za prodane proizvode. To je činio na način da je umjesto stvarno prodanog proizvoda upisivao proizvode koji nisu prodani, čime je omogućio iznošenje neistinito napisanih proizvoda u računima iz skladišta, nakon čega je te iste proizvode prodavao trećim osobama. Na taj način je poduzeće oštetio za vrijednost tih proizvoda, odnosno za ukupni novčani iznos od 431.317,02 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
FOTO: Ilustracija

Stranica