Osumnjičena 35-godišnjakinja udarila ga bocom po glavi i zalila pivom sve kako bi mu iz torbice otuđila novac, dok je osumnjičeni iskoristio situaciju i otuđio bankovnu karticu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Osumnjičeni 54-godišnjak nekoliko dana poslije u trgovini krao meso

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djelo „Oštećenje tuđe stvari, Računalna prijevara i Krađa“ te nad 35-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kaznena djela „Teška krađa i Teška tjelesna ozljeda“ koja je ostala u pokušaju.
 
Naime sumnja se da su se osumnjičeni početkom lipnja 2021. godine nalazili u parku u Ulici Rudolfa Bićanića na području Trešnjevke, kojom prilikom je osumnjičena u namjeri da teško ozlijedi 43-godišnjaka staklenom bocom istoga udarila u predjelu glave da bi mu potom po glavi prolila pivo i na taj način iskoristila njegovo stanje s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi te mu iz okopojasne torbice otuđila  16 500 kuna a ostatak stvari razbacala po tlu. U tom trenutku s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi osumnjičeni 54-godišnjak s tla uzima novčanik oštećenog te mu otuđuje bankovnu karticu s kojom je na posljetku u sedam navrata kupovao razne proizvode po trgovinama. Za vrijeme događaja u parku oštećeni je putem svoga mobilnog telefona pokušao zatražiti intervenciju policije što mu osumnjičeni nije dozvoljavao da bi mu u konačnici i razbio mobitel u cijelosti.
 
Nadalje se sumnja da je 54-godišnjak sredinom lipnja u Jablanskoj ulici također na području Trešnjevke, s unaprijed stvorenom namjerom da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ušao u trgovinu i s polica iste otuđio više komada mesnatih i suhomesnatih proizvoda a zatim prošao prostor blagajni ne plativši uzete proizvode dok je u tome uočen po zaštitaru trgovine koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika.
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 18 000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica