Osumnjičena za krađe novčanika u tramvajima

Slika /PU_ZG/slike/MUP/kradja_provala/novcanik.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici nadležnom državnom odvjetništvu dostavili posebno izvješće.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnicom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Krađa" te dva kaznena djela „Računalna prijevara“.
 
Sumnja se da je maloljetnica, zajedno s još jednom zasad nepoznatom osobom, 25. studenoga 2019. godine oko 11 sati, s unaprijed stvorenom namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari, tijekom vožnje tramvajem od Draškovićeve ulice do Dubrave prišla 68-godišnjakinji te joj iz torbice otuđila novčanika. Nakon što su izašle iz tramvaja otišle su do obližnjeg bankomata gdje su podigle novac. Nedugo potom i na drugom su bankomatu, koristeći se karticom oštećene, podigle novac.
 
Ujedno se sumnja i da je 24. veljače oko 16.20 sati tijekom vožnje tramvajem od Vlaške do Mašićeve ulice također prišla oštećenoj te iskoristila njezinu nepažnju kako bi joj otuđila novčanik s kojim je potom izašla iz tramvaja.
 
Nadalje, 26. veljače oko 12.30 sati osumnjičena je ponovno tijekom vožnje tramvajem od Draškovićeve ulice do Kvaternikova trga iskoristila nepažnju 87-godišnjaka te mu iz torbice otuđila novčanik. U krađi ju je uočila policijska službenica koja ju je nakon izlaska iz tramvaja uhitila te je ista dovedena u službene prostorije.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 5750 kuna.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica