Osumnjičena za razbojničku krađu te tri krađe

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom radi osnova sumnje da je počinila kazneno djelo „Razbojnička krađa“ i „Krađa“.
Sumnja se da je u petak, 25. siječnja 2019. godine oko 16 sati u Dubravi, Koledinečka, osumnjičena ušla u cvjećarnu te iskoristila zauzetost vlasnice te iz torbe otuđila novčanik s novcem, te se udaljila. Tada je oštećena uhvatila za rukav žensku osobu koja je prethodno došla s osumnjičenom, rekla joj da ju zove i da vrati novčanik, nakon toga osumnjičena se vratila na mjesto događaja i bacila novčanik na pod, otuđivši 3.000 kuna.
Nadalje se sumnja da je 24. siječnja 2019. godine oko 18 sati u Cerskoj ulici ušla u nezaključan ured gradske ustanove te iz torbe otuđila novčanik, mobitel, novac, da bi potom otišla u javni wc te bacila novčanik.
Također, sumnja se da je 24. siječnja 2019. godine oko 19 sati u ulici kneza Branimira ušla u drogeriju te iskoristila zauzetost zaposlenica te otuđila četiri parfema isto tako i 18. siječnja oko 18.30 sati u Dubravi ušla je u drogeriju te otuđila dva parfema.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 5.750 kuna.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena je u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica