Osumnjičene za krađe novčanika i podizanje novca na bankomatima ali zagrebačka policija ih pronašla

Slika /PU_ZG/ilustracije/deparenje.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjom, 21-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine te jednom maloljetnom ženskom osobom zbog sumnje da su počinile tri kaznena djela „Krađa“  i tri kaznena djela „Računalna prijevara“ od čega je jedna u pokušaju

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 1. studenoga 2019. godine na groblju Mirogoj oštećeni na neutvrđeni način izgubio svoj novčanik s dokumentima, nakon čega je 29-godišnakinja na zasad neutvrđen način došla u posjed bankovne kartice te su s ciljem pribavljanja imovinske koristi, istog dana, došle do obližnjeg bankomata te uspjele podići 5000 kuna i novac zadržale za sebe.
 
S ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, 10. ožujka oko 14.25 sati osumnjičene su zajedno došle na tramvajsku stanicu na Maksimirskoj cesti, ušle u tramvaj te od jedne  oštećene iz torbe otuđile novčanik s dokumentima i novcem, a od druge oštećene, svega par minuta kasnije, otuđile su također novčanik s dokumentima i novcem. Potom su izašle na sljedećoj tramvajskoj stanici van te međusobno  podijelile novac. S otuđenom bankovnom karticom, maloljetnica je potom otišla do obližnjeg bankomata te uspjela podići novac koji su kasnije osumnjičene međusobno podijelile.
 
Nadalje, sumnja se da je osumnjičena 21-godišnjakinja, 10. ožujka 2020. godine u poslijepodnevnim satima, prilikom vožnje u autobusu na relaciji Ljubijska- Ulica Rudolfa Kolaka prišla oštećenoj te joj iz torbe otuđila manju torbicu s dokumentima i mobitelom.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 12.500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica