Osumnjičeni 34-godišnjak, sumnja se, koristio dva stana u Novom Zagrebu za skrivanje, vaganje i prepakiravanje marihuane

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/RUJAN/Droga 290921/Droga 1.jpg

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja da je u rujnu u najmanje tri navrata preprodao marihuanu

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Naime, sumnja se da je 34-godinjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane koju je skrivao, vagao i prepakiravao u dva stana na području Novog Zagreba, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je tijekom rujna 2021. godine, prema prethodnom dogovoru,  u tri navrata preprodao drogu za točno neutvrđeni novčani iznos, a koja je bila pakirana u paketiće pojedinačnih težina 25 grama, 26 grama, 51,76 grama.
 
Obavljenim pretragama stanova na dvije lokacije na području Novog Zagreba policijski službenici pronašli su jednu digitalnu vagu, jednu višebojna plastičnu vrećicu s tragovima droge, korespondencija, 33 grama marihuane pakirane u četiri različita pakiranja te novac za koji se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 135,76 grama marihuane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava  podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Stranica