Osumnjičeni 58-godišnjak krivotvorio ispravu i ovjerio neistiniti sadržaj kako bi prikazao da je izabran za predsjednika udruge

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Iako izborna skupština udruge nije održana, osumnjičeni doveo u zabludu gradski ured kako bi ishodovao novi mandat

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“ i „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.
 
Sumnja se da je kao bivši predsjednik udruge sa sjedištem u Zagrebu u Ilici, kojemu je mandat istekao u siječnju 2019. godine, znajući da u veljači 2019. godine nije održana izborna skupština spomenute udruge, s ciljem da sebi omogući obavljanje funkcije predsjednika za sljedećih pet godina, pribavio krivotvoreni zapisnik izborne skupštine u kojem su lažno navedeni podaci o održavanju skupštine i sudionicima i da su sudionici jednoglasno njega izabrali kao predsjednika udruge. Na tom su zapisniku krivotvoreni potpisi ovjerovitelja i zapisničarke.
 
Potom je, sumnja se, zapisnik s lažno navedenim činjenicama, kao pravi predao dugoj osobi koja ga je dostavila nadležnom gradskom tijelu i na taj način doveo u zabludu nadležni ured koji je temeljem krivotvorenog zapisnika u lipnju 2019. godine donio rješenje kojim se odobrio upis promjene osoba ovlaštenih za zastupanje udruge, odnosno upis osumnjičenog kao predsjednika.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica