Osumnjičeni da su sredstva jedinice područne (regionalne) samouprave koristili i zatim prikazali da su ih koristili za namjenu koja nije ostvarena

Slika /PU_ZG/ilustracije/policija natpis.JPG

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće USKOK-u

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, temeljem naloga Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom  zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Trgovanje utjecajem“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ te nad 49-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Zlouporaba položaja i ovlasti“.
 
Sumnja se da je 69-godišnjak tijekom siječnja 2020. godine, s pozicije unutar jedinice područne (regionalne) samouprave, autoritetom svojeg položaja zatražio od 49-godišnje rukovoditeljice da na račun troška reprezentacije jedinice područne (regionalne) samouprave organizira i plati dostavu roba i usluga koje nisu vezane za poslovanje jedinice područne (regionalne) samouprave u zdravstvenu ustanovu u Zagrebu.
 
Tada je, sumnja se, 49-godišnjakinja stupila u kontakt s trgovačkim društvom iz Zaprešića, isporučiteljem robe i usluga te potpisala narudžbenicu u iznosu 5250 kuna. Isto tako, po isporučenju robe i usluge te zaprimanju računa trgovačkog društva, 49-godišnjakinja je potpisala naredbu računovodstvenom uredu da se taj iznos isplati iz proračuna rashoda jedinice područne (regionalne) samouprave na ime reprezentacije, te je pismeno navela da se trošak odnosi na neku drugu svrhu.
 
S ciljem da prikrije neosnovano raspolaganje sredstvima proračuna, 69-godišnjak je potpisao i službenim pečatom ovjerio podnesak jedinice područne (regionalne) samouprave u kojem je navedeno da se trošak odnosi na ručak sudionika pripreme jednog od projekta, iako je znao da navedeno nije istina.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće USKOK-u.

Stranica