​Osumnjičeni muškarac provalio u kuću pa otuđio nakit u vrijednosti oko 36.000 eura

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/OŽUJAK/6-3 Provala/Foto 1.jpg

Dvojica osumnjičenih u još jednom navratu pokušali provaliti u stan, međutim, od te su namjere odustali

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 26-godišnjakom zbog sumnje da je 28-godišnjak sam počinio kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem te da su zajedno počinili kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem u pokušaju.
 
Sumnja se da je 28-godišnjak tijekom prosinca 2023. godine, s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, osobnim automobilom došao u Novačku ulicu u Rakitju gdje je potom provalio u kuću 59-godišnjaka iz koje je otuđio veću količinu raznog nakita.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je također potvrđena sumnja da su dvojica osumnjičenih muškaraca tijekom prosinca 2023. godine, isto tako s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, osobnim automobilom došli u Ulicu Mate Lovraka u Zagrebu gdje su u stambenoj zgradi podesnim predmetom pokušali provaliti u stan. Međutim, od te namjere su odustali i udaljili se.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 36.000 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu  u Novom Zagrebu.

Stranica