Osumnjičeni muškarac zbog krivotvorenja isprava predan pritvorskom nadzorniku

Slika /PU_ZG/ilustracije/policija 2019. -1.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Turske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.


FOTO:Ilustracija
 
Sumnja sa da je 41-godišnjak na zasad neutvrđen način i u neutvrđeno vrijeme izradio iskaznicu dozvole boravka Velikog Vojvodstva Luxemburga koja glasi na njegovo ime te ju 11. svibnja 2022. godine oko 16 sati u Draškovićevoj ulici u Zagrebu iskoristio kao pravu.
 
Naime, policijski službenici su 11. travnja 2022. godine tijekom redovnog postupanja u objektu smještaja u Draškovićevoj ulici zatekli i osumnjičenog koji im je kao dokaz o svom identitetu predočio navedenu iskaznicu, a za koju su policijski službenici odmah posumnjali da se radi o krivotvorenom dokumentu te su 41-godišnjak priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Tijekom boravka u službenim prostorijama osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno izručio i krivotvorenu vozačku dozvolu Savezne Republike Njemačke, također izdanu na njegovo ime.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica