Osumnjičeni za krađe i računalne prijevare

Slika /PU_ZG/slike/MUP/promet_policija_razno/policajac3.jpg

Osumnjičeni za krađe novčanika u tramvajima

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakinjom, 41-godišnjakinjom, 20-godišnjakom te nad jednom maloljetnom osobom koja je trenutno nedostupna zbog sumnje da su zajedno počinili četiri kaznena djela „Krađa“ te šest kaznenih djela „Računalna prijevara“.
 
Naime, sumnja se da je 20-godišnjakinja 20. studenoga oko 13.20 sati u tramvaju došla do 51-godišnjakinje te joj iz torbe otuđila novčanik nakon čega je izašla iz tramvaja te se udaljila s mjesta događaja.
 
Isto tako se sumnja da su 20-godišnjakinja i 41-godišnjakinja, 22. studenoga između 10.45 i 11.30 sati, tijekom vožnje tramvajem došle do 91-godišnjakinje te joj iz torbe otuđile novčanik s kojim su napustile tramvaj. Nakon toga su iz novčanika uzele karticu oštećene te su na obližnjem kiosku i u trgovini četiri puta kupile razne artikle koje su platile otuđenom karticom. Koristeći se karticom su i na bankomatu dva puta podigle novac s računa 91-godišnjakinje.
 
Nadalje, 27. studenoga oko 18.30 sati, također tijekom vožnje tramvajem je 20-godišnjakinja zajedno s maloljetnicom iz torbe otuđila novčanik 66-godišnjakinji.
 
U petak, 6. prosinca je 20-godišnjakinja zajedno s 20-godišnjakom u tramvaju došla do 62-godišnjakinje da bi joj iz torbe otuđila novčanik dok je 20-godišnjak za to vrijeme stajo kraj nje kako je nitko ne bi uočio tijekom otuđenja novčanika. Neposredno prije izlaska iz tramvaja prišli su im policijski službenici, kojom je prilikom 20-godišnjakinja otuđeni novčanik bacila na pod, uhitili ih te doveli u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu i Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

FOTO: Ilustracija

Stranica