Osumnjičeni za pokušaj ubojstva i pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela

Dovršeno kriminalističko istraživanje za pokušaj ubojstva na Peščenici.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubojstvo“ u pokušaju te nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak, 16. lipnja 2019. godine oko 0.30 sati na nogometnom igralištu u Ulici IV. Kozari put, dok se održavala proslava, fizički nasrnuo na oštećenog 23-godšnjaka, udarajući ga najvjerojatnije sjekiricom te ga je tom prilikom teško ozlijedio. Nakon što su ga građani spriječili u daljnjem napadu na oštećenog, udaljio se s mjesta događaja.
 
Također se sumnja da je 26-godišnjak, nakon što je 23-godišnjak počinio kazneno djelo, u namjeri da mu pomogne, automobilom odvezao osumnjičenog s mjesta događaja te mu pomogao da sakrije tragove i predmete koji su poslužili za izvršenje kaznenog djela.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.        
 
 

Stranica