Osumnjičeni za teške krađe na području Dubrave

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 48-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili dva kaznena djela „Teška krađa“ od čega jedno u pokušaju dok se sumnja da je 23-godišnjak sam počinio još tri kaznena djela „Teška krađa“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak između 2. prosinca 2021. i 18. siječnja 2022. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi u tri navrata u večernjim satima prišao osobnim automobilima parkiranima na parkiralištima na području Dubrave. U pogodnom trenutku, sumnja se, prikladnim predmetom razbijao je potom staklo vozačevih ili suvozačevih vrata, a zatim iz automobila otuđio predmete koji su mu se našli na dohvat ruke. Iz dva automobila, sumnja se, otuđio je novčanike s novcem dok je iz jednog otuđio ruksak, a zatim se dao u bijeg.
 
Također, sumnja se da je u noći između 24. i 25. siječnja 2022. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajedno s osumnjičenim 48-godišnjakom došao do kuće u Maunskoj ulici u Dubravi, nakon čega su prikladnim predmetom provalili kroz vrata kuće, a potom ušli u prostor te otuđili odjeću i kožne torbice.
 
Sumnja se i da su s istim ciljem i desetak dana kasnije, između 2. i 4. veljače, zajedno došli do kuće u Kamporskoj ulici u Dubravi. Nakon što su prikladnim predmetom provalili ulazna vrata i nasilno ih otvorili, ušli su u kuću, ispremetali stvari te su se, ništa ne otuđivši, zajedno dali u bijeg.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 5.200 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica