Osumnjičeni za tešku krađu provaljivanjem u pokušaju

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/PROSINAC/7-12-2019/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Sjeverne Makedonije starosti 33, 25 i 23 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ provaljivanjem u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da su 5. prosinca oko 12 na području Novog Zagreba u stambenoj zgradi pokušali provaliti u stan 44-godišnjakinje, međutim u svojoj namjeri nisu uspjeli te su napustili stambenu zgradu.
 
Odmah potom u blizini tog mjesta zbog sumnjivog su ih ponašanja uočili policijski službenici te su im pristupili s namjerom provjere njihova identiteta. Nakon što su im se policijski službenici predstavili službenim iskaznicama i značkama sva su trojica u tom trenutku počela bježati. U obližnjoj je ulici policijski službenik sustigao 23-godišnjaka koji se nastavio opirati da bi tada do njih došao još jedan policijski službenik te ga, iako je on nastavio pružati otpor, uspio savladati. Tijekom daljnjeg sprečavanja bijega osumnjičenih policijski službenici su uočili i 25-godišnjaka kojeg su također savladali i onemogućili njegovu namjeru bijega. Treći muškarac starosti 33 godina se tijekom bijega sakrio u jednoj od zgrada gdje su ga policijski službenici pronašli na zadnjem katu te je ponovno pokušao pobjeći, međutim u tome su ga spriječili policijski službenici nakon čega su sva trojica dovedena u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenih je osoba oduzet alat namijenjen za počinjenje kaznenih djela.

FOTO: PU zagrebačka
 
 

Stranica