Osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auti 6.jpg

Policijsku službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ te nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“.

 
Naime, sumnja se da je 60-godišnjak kao predsjednik saveza  iz Zagreba tijekom 2016. i 2017. godine sa žiro računa saveza u više navrata podigao novac u ukupnom iznosu od 68.014 kuna od kojeg je 26.134 kuna zadržao za sebe i nenamjenski trošio u privatne svrhe, dok je preostali iznos od 41.880 kuna pravdao kao službene troškove koji se nisu ostvarili.
 
Nadalje, sumnja se da je 35-godišnjak kao glavni tajnik saveza iz Zagreba tijekom 2016. i 2017. godine u više navrata sa žiro računa podigao novac u iznosu od 13.415 kuna koji je zadržao za sebe i trošio u privatne svrhe.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljeno posebno izvješće.
 

Stranica