Osumnjičeni za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika /PU_ZG/slike/MUP/krim_policija/krim03.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba (68, 56, 34, 64 i 64) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“.

Naime, sumnja se da je 68-godišnjak, kao pomoćnik direktora za elektrotehničke sektore trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, u siječnju 2014. godine neovlašteno potpisao Ponudu za najam teških motornih drezina prema drugom trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu te je u ponudi navedena niža cijena jediničnog najma od one koja je propisana odlukom Uprave prvo navedenog trgovačkog društva iz Zagreba.

Temeljem takve Ponude drugo navedeno trgovačkog društva iz Zagreba je, sukladno ispostavljenoj narudžbenici, tijekom 2014. godine i 2015. godine koristilo usluge najma teških motornih drezina.

Nadalje, sumnja se da je tijekom 2014. godine i 2015. godine 64-godišnjak, kao direktor podružnice prvo navedenog trgovačkog društva, zajedno sa svojim zamjenikom, također 64-godišnjakom, ovjerio Podloge za izradu računa za navedene usluge, a koje je prethodno obračunao 56-godišnjak dok je obračun kontrolirao 34-godišnjak, obojica zaposlenici prvo navedenog trgovačkog društva iz Zagreba.

Tako ispostavljenim Podlogama je navedena neosnovano umanjena cijena najma teških motornih drezina te su prema drugo navedenom trgovačkom društvu iz Zagreba ispostavljeni računi koji su plaćeni po umanjenoj cijeni i na taj način je prvo navedeno trgovačkog društva iz Zagreba oštećeno za oko 6 milijuna kuna, dok je drugo navedeno trgovačko društvo pribavilo protupravnu imovinsku korist u tom iznosu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava.

FOTO: Ilustracija

Stranica