Osumnjičeni zbog krađe alkohola i prehrambenih proizvoda

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Razbojnička krađa“ te nad 22-godišnjakom i 19-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“.
 
Sumnja se da je 23-godišnjak 5. srpnja 2020. godine oko 17.00 sati došao u trgovinu na Slavonskoj aveniji u Zagrebu gdje je, prema unaprijed stvorenoj namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist s ciljem oduzimanja i prisvajanja tuđe pokretne stvari, s izložbeno prodajnih polica uzeo dvije boce alkoholnih pića, stavio ih ispod svoje odjeće i krenuo prema izlazu trgovine u namjeri da ih ne plati. Tom ga je prilikom djelatnica trgovine pokušala zaustaviti na izlazu, no on joj je zaprijetio i pobjegao. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 220 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Također, sumnja se da su 22-godišnjak i 19-godišnjak 14. srpnja 2020. godine oko 17 sati, prema unaprijed ostvarenom zajedničkom dogovoru i namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, došli u trgovinu u Martićevoj ulici u Zagrebu i s izložbeno prodajnih polica otuđili više prehrambenih artikala. Na izlazu iz trgovine zaustavio ih je zaštitar i zadržao do dolaska policije. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 1500 kuna.
 
FOTO: ilustracija

Stranica