Otkriven muškarac osumnjičen za provale u 13 vikendica na području Svetog Ivana Zeline

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Iz vikendica je otuđivao tehniku, suhomesnate proizvode, smrznuto meso, slatkiše, krumpir, luk i druge prehrambene proizvode te alkoholna i bezalkoholna pića

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 13 kaznenih djela „Teška krađa“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi između kolovoza 2020. godine i ožujka 2021. godine provalio u ukupno 13 vikendica u mjestima Sveti Ivan Zelina, Kalinje, Gornja Topoličica i Biškupec Zelinski. Naime, sumnja se da je najčešće uporabom prikladnog alata ili tjelesnom snagom provaljivao kroz prozor ili vrata, a zatim iz unutrašnjosti 9 vikendica otuđio različite tehničke uređaje, suhomesnate proizvode, smrznuto meso, slatkiše, krumpir, luk i druge prehrambene proizvode te bezalkoholna i alkoholna pića. Iz četiri vikendice, nakon što je u njih provalio, nije ništa otuđio te se nakon provale udaljio s mjesta događaja.
 
Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko 10.600 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica