Po uočavanju starijih gađana, pratili bi ih do pogodnog trenutka za činjenje kaznenih djela

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policija1.jpg

Dvoje muškaraca, sumnja se, činili kaznena djela zajedno i pojedinačno ma Maksimiru

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 25-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Razbojništvo“ te zbog sumnje da je 31-godišnjak još sam počinio tri kaznena djela „Teška krađa“ na drzak način, jedno kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ i dva kaznena djela „Računalna prijevara“ u pokušaju.
 
Sumnja se da je 31-godišnjak 25. srpnja 2021. godine oko 19.20 sati na Maksimirskoj cesti prvo došao u verbalni sukob s maloljetnom osobom koja se Maksimirskom cestom kretala na električnom romobilu da bi se odmah potom i fizički sukobili. Nakon kraćeg vremena osumnjičeni je maloljetnoj osobi otuđio električni romobil te se udaljio s mjesta događaja.
 
Krajem rujna 2021. godine je prvoosumnjičeni, sumnja se, dok se na okretištu tramvaja na Borongaju nalazio u društvu trećih osoba uočio 87-godišnjakinju koja je upravo završila s kupovinom te je počeo slijediti. U jednom se trenutku razdvojio od trećih osoba s kojima se nalazio u društvu da bi s ciljem protupravnog pribavljanja tuđe pokretne stvari iskoristio pogodan trenutak i ušao u stambenu zgradu u Ulici Divka Budaka u koju je prvo ušla oštećena osoba. Tada je 87-godišnjakinji otrgnuo torbicu i pobjegao. U Ulici grada Vukovara je otprilike pola sata nakon toga na bankomatu u dva navrata pokušao podići novac s otuđene kartice, međutim, u tome nije uspio.
 
Nadalje, sumnja se da su 31-godišnjak i 25-godišnjak 9. listopada 2021. godine oko 12 sati, u prethodnom zajedničkom dogovoru  s ciljem protupravnog pribavljanja tuđe pokretne stvari, od tržnice u Martićevoj ulici u Zagrebu pa do trgovine koja se nalazi na Trgu Eugena Kvaternika, kretali se iza 70-godišnjakinje gdje su potom iskoristili pogodan trenutak kako bi se 23-godišnjak obratio oštećenoj dok joj je 31-godišnjak istrgnuo lančić s vrata. Uslijed fizičkog nasrtaja oštećena je pala na pod.
 
Također se sumnja i da je 31-godišnjak 6. listopada 2021. godine oko 13.30 sati, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao u trgovinu u Ulici Jordanovac gdje je uočio 89-godišnjaka te krenuo za njim da bi ispred stambene zgrade u Rendićevoj ulici, na drzak način primio ga za ruksak te otuđio mobitel i novčanik.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 10.250 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se 31-godišnjak od ranije nalazi u istražnom zatvoru.

Stranica