Pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole bezuspješno bježao policiji

Slika /PU_ZG/ilustracije/pol autic 3.jpg

Općinski sud u Zagrebu 27-godišnjaku je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 14 dana i novčana kazna u iznosu od 59.754 kuna

Nesavjesni 27-godišnji vozač u prekršaju je zatečen 7. ožujka 2020. godine oko 3.30 sati kada su ga policijski službenici uočili u Kačićevoj ulici gdje je pod utjecajem alkohola ( 0,77 g/kg) i bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom marke Renault Clio zagrebačkih registarskih oznaka.
 
Policijski službenici su 27-godišnjaka pokušali zaustaviti u namjeri daljnje vožnje uz pomoć svjetlosnih nakon čega se u Klaićevoj ulici zaustavio, ali je po dolasku policijskih službenika naglo startao te velikom brzinom se dao u bijeg.
 
Tada su policijski službenici krenuli za njih te m davali svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi, međutim on je dalje nastavio vožnju zagrebačkim ulicama prolazeći kroz crvena svjetla na semaforima i vozeći u zabranjenom smjeru.
 
Nakon takve vožnje zaustavio je vozilo na Zagrebačkoj aveniji, izašao iz njega i počeo bježati trčeći da bi ga policijski službenici sustigli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Općinski sud u Zagrebu je 27-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 14 dana, koju je izdržao te mu je izrečena i novčana kazna u iznosu od 59.754 kuna.

Prilikom izricanja presude sud je istaknuo da mu je kao otežavajuća okolnost uzeo činjenicu da je i prethodno kažnjavan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

FOTO: Ilustaracija

Stranica