Pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću pa napustio mjesto događaja, policajci ga pronašli i odveli na sud

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Na sudu kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom

FOTO: Ilustracija

U utorak, 7. rujna oko 22.35 sati, 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,47 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Selskom cestom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Dragojle Jarnecić ušao je u raskrižje dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo te se nastavio kretati ravno u smjeru juga. Tijekom vožnje nije se držao sredine prometne trake već je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera uslijed čega je je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak, a kretao se Selskom cestom u smjeru sjevera i  u tom trenutku je bio zaustavljen ispred raskrižja u namjeri skretanja ulijevo, radi propuštanja vozila koja su dolazila iz suprotnog smjera i zadržavala smjer kretanja. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta.
 
Nakon prometne nesreće osumnjičeni 57-godišnjak s vozilom je napustio mjesto događaja bez da je s drugim sudionikom popunio i potpisao Europsko izvješće, niti je na drugi način s njim razmijenio osobne podatke i podatke u vozilu.
 
Nedugo nakon prometne nesreće policijski službenici su osumnjičenog pronašli u blizini te ga uhitili.
 
Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je ukupna novčana kazna u iznosu od 9300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica