Pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg vozilom naletio na prometnu signalizaciju

Slika /PU_ZG/ilustracije/A11bljeskalica.jpg

Prenoćio u policiji na otrježnjenju, ujutro na sudu kažnjen s 1580 eura

FOTO: Ilustracija
 
U utorak, 10. rujna oko 22.40, na raskrižju Slavonske avenije i Ulice Grada Gospiće dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je prouzrokovao 46-godišnji vozač.
 
Naime, do prometne nesreće došlo je na način da je 46-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Slavonskom avenijom. Dolaskom do kućnog broja 11 gdje se kolnik širi na četiri prometne trake, na dijelu ceste gdje se izvode radovi koji su označeni prometnom signalizacijom te je promet usmjeren u smjeru sjeverozapada na kolnik Ulice grada Gospića, nije brzinu kretanja vozila prilagodio uvjetima na cesti uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom te je u zanošenju naletio na postavljenu prometnu signalizaciju.
 
Obavljenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 1,65 g/kg u organizmu te je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Sljedećeg dana doveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je pravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 1580 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 

Stranica