Pod utjecajem alkohola prvo naletio na rubni kamen, nastavio voziti i potom sletio na betonski zid

Na Prekršajnom sudu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 16.800 kuna

U subotu, 30. siječnja oko 3.45 sati, 22-godišnjak je, pod utjecajem alkohola (2,28 g/kg)  i bez da je koristio sigurnosni pojas, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Lučko u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 70, prilikom izlaska iz zavoja, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te je naletio na rubni kamen. Nakon naleta i nastavio se kretati Ulicom Lučko u smjeru jugozapada. Dolaskom do kućnog broja 17, nije u kretanju vozilo držao što bliže desnom rubu kolnika uslijed čega je prešao na meki teren i naletio na betonski zid  s drvenom ogradom. Uslijed naleta ograda je odbačena na kuću koja se nalazi na broju 17 dok se vozilo zanijelo i nastavilo nekontrolirano kretati da bi naletjelo i na prometni znak. U prometnoj je nesreći 22-godišnji vozač lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb.
Nakon što je u Ulici Lučko kod kućnog broja 70 oštetio rubni kamen, napustio je mjesto događaja, a vlasniku oštećene imovine nije ostavio osobne podatke i podatke o vozilu kojim je imovinu i oštetio.
Radi počinjenih prekršaja na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 16.800 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica