Pod utjecajem alkohola upravljao vozilom pa ga sud kaznio s 10.000 kuna

Slika /PU_ZG/slike/MUP/promet_policija_razno/prometna2.jpg

Trojica muškaraca odbila ponuđeno ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, izrečene im kazne od 6000 i 10.000 kuna

U subotu, 6. ožujka 2021. godine oko 18.20 sati u Porečkoj ulici u Zagrebu su policijski službenici tijekom nadzora prometa na cestama zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak. Tijekom daljnjeg postupanja, a s obzirom da je ponašanjem odavao sumnju da bi mogao biti pod utjecajem opojnih droga, ponuđeno mu je ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, što je 52-godišnjak odbio. Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 282. stavka 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni je prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.
 
Par sati kasnije, istog dana oko 20 sati, policijski su službenici na Radničkoj cesti tijekom nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak. Budući da je i on odavao sumnju da bi mogao biti pod utjecajem droga ponuđeno mu je ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, što je odbio. Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 282. stavka 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni je prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6000  kuna.
 
U Ulici grad Chicaga, 6. ožujka 2021. godine oko 21.45 sati, 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka koji je zaustavljen tijekom redovnog nadzora prometa. Kao i prethodna dva muškaraca i on je odbio ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, a što mu je ponuđeno jer je odavao sumnju da bi mogao biti pod utjecajem droga, zbog čega je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te mu je izrečena i zaštitna mjera  zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U nedjelju, 7. ožujka 2021. godine oko ponoći, u Čulinečkoj ulici je tijekom nadzora prometa zaustavljen osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola (1,55 g/kg) upravljao 44-godišnjak. Nakon otrježnjenja je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen novčanom kaznom od 10.000 kuna.

FOTO:
Ilustracija

Stranica