Podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom.
 
Sumnja se da unatrag nekoliko godina na svojoj adresi stanovanja na području Dubrave, nije postupao s dužnom pažnjom prilikom držanja svoja dva odrasla psa križanca pasmina terijer i pit bull, koji nisu označeni mikročipom i nisu registrirani pri nadležnom Ministarstvu. Naime, sumnja se da je pse držao u neodgovarajućim uvjetima, a unatoč tome što je znao da se radi o agresivnim psima nije im osigurao odgovarajući smještaj iako je, s obzirom na stupanj rizika od napada pasa, trebao postupati s većom dozom opreza pri njihovom smještaju. Na takav je način omogućio da 21. listopada 2021. godine u večernjim satima psi pobjegnu iz dvorišta u kojem su se nalazili, nakon čega su u ulici Vebera Tkalčevića oko 20.10 sati naišli na oštećenu 75-godišnjakinju koja je šetala svoga psa mješanca te ju napali i više puta ugrizli pri čemu su ju teško ozlijedili. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica