Pojačanim nadzorom vozila i vozača utvrđeni prekršaji vozača osobnih vozila

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Vozači na sudu kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

FOTO: Ilustracija

U nedjelju, 11.  prosinca 2022. godine u 23.25 sati je 37-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka i kretao se Ulicom Slavenskoga  u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 10 policijski službenici su proveli nadzor vozila i vozača te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola (1,94 g/kg). Osumnjičeni vozač je na nadležnom sudu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7500 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca. 
 
U ponedjeljak, 12.  prosinca 2022. godine oko 4 sata je 41-godišnjak koji je već prethodno na sudu kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,18 g/kg) i kretao se Savskom cestom u smjeru juga. Zbog počinjenih prekršaja odveden je na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 9700 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. 
 
Istog tog dana oko 6.15 sati je 63-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,15 g/kg) upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, a kretao se Ljubljanskom avenijom u smjeru istoka. Dolaskom do stupa javne rasvjete nije brzinu kretanja vozila prilagodio stanju kolnika i situaciji u prometu te je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji se kretao istim smjerom koji je bio zaustavljen na kolniku radi zaustavljenog vozila ispred sebe. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni vozač je odveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8700 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. 
 
U srijedu, 14. prosinca 2022. godine, 50 minuta iza ponoći je 38-godišnjak upravljao osobnim automobilom  zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Selskom cestom u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača kod raskrižja s Prilazom baruna Filipovića utvrđeno je kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (1,61 g/kg) te mu je ponuđen stručni pregled - vađenje krvi i urina radi analize, a što je odbio. Također je utvrđeno kako je upravljao vozilom u prometu na cesti, a da kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od  7700 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. 
 
U srijedu, 14. prosinca 2022. godine u 14 sati je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom gospićkih registarskih oznaka, a kretao se Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera.  Provedenim nadzorom nad vozilom i vozačem utvrđeno je da upravlja motornim vozilom B kategorije prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita. Zbog navedenog je na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.00 kuna. 

Stranica