Policajac uočio sumnjivo ponašanje, uhitio osumnjičenog za provale u automobile

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Osumnjičenom su sumnju da je počinio dva kaznena djela provale, policijski službenici potvrdili nakon što ga je uhitio policijski službenik iz Zaprešića u pokušaju činjenja takvog istog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od kojih je jedna ostala u pokušaju.
 
Sumnja se da je 21. listopada  oko 17.30 sati, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao automobilom do parkirališta trgovačkog centra u Jablanovcu te uređajem za blokiranje signala blokirao zaključavanje osobnog automobila marke Mercedes, a nakon što je vlasnik otišao u trgovački centar, osumnjičeni je ušao automobil i otuđio novac.
 
Na isti način, sumnja se, počinio je 12. prosinca 2019. godine oko 11.15 sati isto kazneno djelo, također na parkiralištu trgovačkog centra u Jablanovcu te iz osobnog automobila marke Audi otuđio razne odjevne predmete i obuću.
 
Osumnjičenom su, da je počinio ta dva djela, policijski službenici potvrdili sumnju kroz kriminalističko istraživanje nakon što ga je 12. prosinca uhitio policijski službenik iz Zaprešića u pokušaju činjenja takvog istog kaznenog djela.
 
Naime, upravo taj dan (12. prosinca) kada je, sumnja se, počinio kazneno djelo u trgovačkom centru u Jablanovcu u 11.15 sati, pola sata kasnije na pokušaju provale odnosno na počinjenju istog kaznenog djela zatekao ga je policijski službenik Policijske postaje Zaprešić. Tijekom obavljanja redovne službe na parkirališnom prostoru trgovačkog centra, policijski službenik je uočio sumnjivo ponašanje muškarca, pratio što se događa, te potvrdio sumnju da je muškarac ušao u osobni  automobil neposredno nakon što je vozač izašao iz njega i nakon što je uređajem za blokiranje signala uspio blokirati zaključavanje. Sve to uočeno, policijskom je službeniku opravdalo sumnju u počinjenje kaznenog djela te je postupio prema njemu što je rezultiralo uhićenjem i dovršenjem kriminalističkog istraživanja.
 
Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 32.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica