Policajci ga zaustavili na autocesti dok je upravljao pod zabranom s više od 3 promila alkohola i bez važeće vozačke

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Kažnjen s 20 dana zatvora, 1000 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja vozilom.


Još jednom vozaču sud je izrekao kaznu i to 20 dana zatvora, 1000 kuna te 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom zato jer je u ponedjeljak, 10. veljače u 13.30 sati upravljao vozilom po autocesti A1 pod zabranom, s tri promila alkohola i nevažećom vozačkom.
 
Nesavjesnog 34-godišnjeg vozača u prekršaju su uhvatili policijski službenici 10. veljače u 13.30 sati kod naplatne postaje Lučko kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,02 g/kg. Daljnjom provjerom je utvrđeno kako vozilom upravlja dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije te da mu je isteklo i važenje vozačke dozvole.
 
Vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Novom Zagrebu, gdje mu je sudac za sve utvrđeno izrekao kaznu, od kojih je 10 dana za vožnju pod utjecajem alkohola, 10 dana za vožnju pod zabranom, novčanu kaznu u iznosu od 1000 kuna zbog isteka važenja vozačke dozvole ujedno i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.  

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica