Policija i USKOK stali na kraj zločinačkoj organizaciji u krađi vozila

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/STUDENI/13-11-krim-obrada/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Državnom odvjetništvu, Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb proveli kriminalističko istraživanje nad tri muškarca starosti 47, 41 i 27 godina zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela „Krađa“ u sastavu zločinačkog udruženja.
 
Naime, sumnja se da su se u vremenu od studenoga 2018. do srpnja 2019. godine u Zagrebu, s ciljem da se materijalno okoriste, dogovorili da će 47-godišnjak i 41-godišnjak otuđivati motorna vozila koja će potom dovoziti i sakrivati u garaži na području grada Zagreba koja je u vlasništvu 27-godišnjaka gdje će ih rastavljati s namjerom prodaje demontiranih dijelova vozila, a sve to radi ostvarivanja protupravne imovinske koristi.
 
Tako se sumnja, da su 47-godišnjak i 41-godišnjak između listopada 2018. godine i srpnja 2019. godine na području Črnomerca i Novog Zagreba otuđili četiri osobna automobila, dva automobila marke Volkswagen Golf , jedan marke Škoda Octavia koje su rastavili u dijelove i prodali. Policijski službenici su jedno vozilo marke Volkswagen Passat, koje su također osumnjičeni prethodno otuđili, pronašli i vratili vlasniku. Počinjenjem navedenih kaznenih djela osumnjičeni su pribavili imovinsku korist od oko 335.000 kuna.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici obavili pretrage doma te osobnih automobila osumnjičenih muškaraca kojom su prilikom kod 41-godišnjaka pronašli 8,5 grama marihuane zbog čega će policijski službenici redovnim putem nadležnom prekršajnom sudu dostaviti i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

FOTO: PU zagrebačka
 
 

Stranica