Policija ih pronašla i dovršila kriminalističko istraživanje-na poticaj podmetnuo požar u kojem je izgorio ugostiteljski objekt

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti“ na štetu trgovačkog društva iz Marinkovaca te nad 35-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila isto kazneno djelo poticanjem.
 
Naime, sumnja se da su se neutvrđenog dana početkom studenoga 2019. godine 35-godišnjakinja i 34-godišnjak sastali na području grada Bjelovara, kojom prilikom je 35-godišnjakinja u cilju otklanjanja poslovne konkurencije u ugostiteljstvu zatražila od 34-godišnjaka da dogovoreni novčani iznos namjerno izazove požar u ugostiteljskom objektu na području općine Dubrava u vlasništvu trgovačkog društva s područja iste općine.
 
Na njenu ponudu 34-godišnjak je pristao te se 13. studenoga 2019. godine oko 2.10 sati osobnim automobilom marke Peugeot bjelovarskih registarskih oznaka dovezao do navedenog ugostiteljskog objekta, došao do ulaznih vrata i metalnom polugom razbio staklenu stjenku vrata te kroz nastali otvor ušao u objekt, a potom gorivim predmetom koji je prethodno zapalio izazvao požar.
 
Požar se proširio na cijelu unutrašnjost ugostiteljskog prostora koji je u potpunosti izgorio dok se 34-godišnjak automobilom udaljio s mjesta događaja. Nekoliko dana kasnije, prema prethodnom dogovoru, 34-godišnjak je za učinjeno od 35-godišnjakinje uistinu i primio dogovorenu novčanu svotu.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 840.000 kuna.  
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica