Policija otkrila tko je provaljivao u vikendice na području Novog Zagreba

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

U godinu dana provalio u ukupno 35 vikendica i jedan klub

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 43 kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od kojih je sedam u pokušaju te jedno kazneno djelo „Krađa“ na štetu više osoba.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni muškarac od kraja listopada 2018. do listopada 2019. godine, osobnim automobilom marke Nissan Sunny zagrebačkih registarskih oznaka, dolazio do vikendica na području Novog Zagreba i u jednom slučaju kluba na području Topolovca, gdje bi parkirao u neposrednoj blizini te najčešće francuskim ključem obijao lokote i brave na vratima kako bi ušao unutra. Iz vikendica i njihovih podrumskih ili pomoćnih prostorija potom bi otuđivao plinske boce, kosilice, flakserice, brusilice, motorne pile te drugi vrijedan alat koji bi unutra pronašao, alkoholna pića, umjetničke slike i  drugo.
 
Krađu je, sumnja se, počinio između 2. i 3. studenoga 2018. godine kada se osobnim vozilom dovezao do garaže u Donjim Trpucima, kroz otključana vrata ušao u unutrašnjost i otuđio alat.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima je neutvrđena, cijeni se većom.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: ilustracija

Stranica