Policija pronašla dvojac koji je otuđio osobni automobil i izazvao eksploziju bankomata

Slika /PU_ZG/ilustracije/policija natpis.JPG

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“ i kaznenog djela „Teška krađa“

FOTO: Ilustracija

Naime, sumnja se da su između 15. i 16. rujna 2022. godine, od 19.30 do 10 sati u Zagrebu, Kolarovoj ulici došli do osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka marke „VW Bora“ 53-godišnjaka, da bi potom uporabom prikladnog alata nasilno ušli u unutrašnjost automobila i isto tako, nasilno uporabom alata vozilo stavili u pogon. 

Sumnja se, da su samo nekoliko dana kasnije 21. rujna 2022. godine oko 3.10 sati otuđenim osobnim automobilom došli do bankomata na području Sesveta, a sve s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi. 

Naime, 30-godišnjak i 36-godišnjak su unutrašnjost bankomata ispunili zasad neutvrđenom smjesom plina koju su zatim aktivirali i izazvali eksploziju. Nakon eksplozije dvojica osumnjičenih su se udaljili s mjesta događaja u otuđenom automobilu kojeg su potom ostavili na području Sesveta, da bi nedugo zatim policijski službenici Policijske uprave zagrebačke pronašli osumnjičenog 36-godišnjaka na području Sesveta i utvrdili da je istome potrebna liječnička pomoć, koja mu je i pružena u Kliničkom bolničkom centru Dubrava.  

Policijski službenici Policijske zagrebačke su 27. rujna, oko 17.20 sati, na području Sesveta uhitili i osumnjičenog 30-godišnjak koji je predan pritvorskom nadzorniku, dok je teško ozlijeđeni 36-godišnak pod nadzorom policije u zdravstvenoj ustanovi.

Stranica