Policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog sumnje da su krali novčanike

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom, 43-godišnjakinjom i 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krađa“, „Nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja“, „Računalna prijevara“ u pokušaju i „Teška krađa“ na drzak način.
 
Sumnja se da su svi zajedno 26. listopada 2023. godine u jutarnjim satima, prema prethodnom dogovoru u namjeri da tuđu pokretnu stvar drugome oduzmu s ciljem da ju protupravno prisvoje, došli do sajma u Sesvetama gdje su prišli oštećenoj 71-godišnjakinji da bi joj potom 28-godišnjakinja otuđila novčanik iz ruksaka, dok su 43-godišnjakinja i 18-godišnjak tijelima zaklanjali poglede prolazećih građana. Nakon toga osumnjičene 28-godišnjakinja i 43-godišnjakinja otišle su do obližnjeg trgovačkog centra u namjeri da otuđene bankovne kartice upotrijebe u trgovini s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.
 
Također se sumnja da su 28-godišnjakinja i 43-godišnjakinja 2. listopada 2023. godine, prema prethodnom dogovoru u namjeri da protupravno pribave tuđu pokretnu stvar, u jutarnjim satima u Ulici Josipa Zorića u Dugom Selu prišle 59-godišnjakinji te je jedna od osumnjičenih tijekom zaklanjala pogled prolazećih građana dok je druga i iz ruksaka oštećene otuđila novčanik. Potom je 43-godišnjakinja u dva navrata s otuđenim bankovnim karticama pokušala podići novac na bankomatu, u čemu nije uspjela.
 
Istog dana, sumnja se, 28-godišnjakinja i 43-godišnjakinja su u namjeri da protupravno pribave tuđu pokretnu stvar, u istoj ulici u Dugom Selu došle do 66-godišnjakinje te je odgurnule i potom otuđile novčanik.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene 28-godišnjakinja i 43-godišnjakinja predane su pritvorskom nadzorniku, posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu dok će se protiv 18-godišnjaka posebno izvješće podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

Stranica