Policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje vezano za produljeno kazneno djelo Pronevjere

Slika /PU_ZG/ilustracije/policijski_auto_02.jpg

Osumnjičeni za sebe protupravno zadržao dodatke prehrani kao i povjereni mu novac

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom zbog sumnje u produljeno počinjenje kaznenog djela „Pronevjera“
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni od početka 2020. godine pa sve do kraja lipnja 2020. godine, kao voditelj poslovnice sportske prehrane i dodataka prehrani s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi za sebe zadržao veću količinu proizvoda koji su mu bili povjereni u radu, dok iste nije platio.
 
Nadalje se sumnja da je 35-godišnjak od kraja lipnja 2020. godine pa sve do početka listopada 2020. godine u namjeri da bi prikrio svoje ranije protupravno ponašanje, protivno pravilima poslovanja oštećenog trgovačkog društva od pune maloprodajne cijene proizvoda  odobravao sebi nedopuštene popuste sve do 75 posto, dok u tri navrata osumnjičeni za vrijeme svog otkaznog roka za sebe zadržava i povjerene dnevne gotovinske promete trgovine bez da ih položi na poslovni bankovni račun trgovačkog društva.
 
Na posljetku 35-godišnjak ponovno protupravno za sebe zadržava veću količinu proizvoda koji su mu bili povjereni u radu te za iste ne izdaje račun niti ih plaća.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 46 300 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće.
 

Stranica