Policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje zbog sumnje na trgovanje ljudima

Slika /PU_ZG/ilustracije/PUZ-logo.jpg

Prema oštećenoj osobi, identificiranoj kao žrtvi trgovanja ljudima, policija je inicirala pružanje pomoći i zaštite sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su nakon provjere javno dostupnih informacija dovršili kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Trgovanje ljudima“ na štetu 75-godišnjakinje.
 
Sumnja se da je 74-godišnjak u točno neutvrđenom vremenskom periodu pa sve do 13.  svibnja 2022. godine, iskorištavanjem teškog zdravstvenog stanja te uporabom odnosa ovisnosti i nadzorom nad 75-godišnjom članicom obitelji, prisilo je da prosi na području grada Zagreba.
 
Naime, 74-godišnjak je uglavnom sredstvima javnog prijevoza, sumnja se, oštećenu dovozio najčešće na trg u centru ili na trg u samoj blizini centra Zagreba te je ostavljao u invalidskim kolicima kojima se oštećena zbog narušenog zdravlja i teške pokretljivosti koristi.
 
Tada bi oštećena 75-godišnjakinja prosila novac od prolazećih građana, dok se 74-godišnjak nalazio u njezinoj neposrednoj blizini te joj povremeno prilazio i uzimao isprošeni novac koji je zadržavao za sebe.
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke inicirali su pružanje pomoći i zaštite oštećenoj 75-godišnjoj žrtvi trgovanja ljudima te joj je Centar za socijalnu skrb pružio potrebnu pomoć.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica