Policijski službenici iz Dugog Sela prijavili dvojicu muškaraca zbog provale u kiosk u Lukarišću

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policija2.jpg

Kako bi bez ometanja nastavili s činjenjem kaznenog djela, jedan od osumnjičenih onesposobio alarmni sustav

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine starosti 20 i 24 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Sumnja se da su 31. srpnja 2022. godine oko 23.30 sati, prema prethodnom dogovoru,  došli do kioska u Lukarišću u Bjelovarskoj ulici u koji su provalili da bi zatim 20-godišnjak ušao u kiosk te otuđio grickalice. Tada se na kiosku aktivirao alarm te su se obojica osumnjičenih udaljila u neposrednu blizinu gdje su pričekali da se alarm ugasi, a nakon čega su se ponovno vratili te je prvoosumnjičeni uporabom tjelesne snage onesposobio alarm i ponovno ušao u kiosk da bi otuđio duhanske proizvode, žvakaće gume i filter tube. Ruksak s otuđenim stvarima je potom dodao 24-godišnjaku koji se nalazio izvan kioska te je uočio policijske službenike koji su dolazili na mjesto događaja i pobjegao.
 
Policijski službenici su na mjestu događaja uhitili 20-godišnjaka i doveli ga u službene prostorije na kriminalističko istraživanje te naknadno i 24-godišnjaka kojeg su također priveli u službene prostorije.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica