Policijski službenici u stanu na području Novog Zagreba pronašli razne vrste droga, dvije puške i streljivo

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Srpanj/DROGA 290722/DROGA 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nabavljao veće količine droge s ciljem daljnje preprodaje

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“  i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane, smole, ekstrakta marihuane, MDMA, LSD-a, i kokaina, koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u svom stanu na području Novog Zagreba zbog daljnje preprodaje.
           
Jučer, 28. srpnja 2022. godine temeljem naloga suda obavljena je pretraga stana vlasništvo osumnjičenog te je pronađeno 35,8 grama kokaina pakiranog u dva plastična paketa, 92,3 grama marihuane pakirane u 8 različitih paketa, 283,0 grama smole pakirane u 7 različitih paketa, 228,5 tableta MDMA, dvije doze LSD-a, 12 ml ekstrakta marihuane te digitalna vaga s tragovima droge.
 
Osumnjičeni je također neovlašteno posjedovao vatreno oružje, eksplozivne tvari kao i sastavne dijelove vatrenog oružja čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno, kao i što je neovlašteno posjedovao veće količine streljiva pa je tako u pretrazi stana pronađena automatska puška tzv. kalašnjikov s dva pripadajuća spremnika u kojima se nalazi sveukupno 59 komada streljiva kalibra 5.56x45 mm; dva paketa streljiva svaki ispunjen sa 25 komada streljiva kalibra 7,65 mm i prerađena lovačka puška kalibra 16 mm, bez kundaka i skraćenih cijevi.   
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. 

Stranica