Poštujte naše znakove - edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/RUJAN/Poštujte naše znakove, 27-9/sl 4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preventivno-edukativni program, sastavni je dio Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijska uprava zagrebačka tijekom mjeseca rujna nastavlja sa provođenjem preventivne akcija "Poštujte naše znakove", koja je namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola, a sve s ciljem kako bi se najmlađe osnažilo kao samostalne sudionike u prometu u prvim danima škole.
 
Policijska uprava zagrebačka uz potporu Ravnateljstva policije, a u suradnji sa Hrvatskom glazbenom mladeži i partnerima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, povodom početka školske godine,i ove godine provodi preventivnu akciju „Poštujte naše znakove“. U sklopu navedene akcije, unutar male dvorane Vatroslav Lisinski, izveden je edukativni mjuzikl pod nazivom „Đak veseljak i prometni znak“,  te edukativno preventivni program za djecu nakon predstave.
 
Edukativni mjuzikl „Đak veseljak i prometni znak“ nastao je pod pokroviteljstvom MUP-a, u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, neizostavan je dio edukacije o tome kako sigurno doći do škole.
 
Predstava je spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu i o tome kako se u njemu ponašati; uz to djeca uče najvažnije prometne znakove, u osmišljenom umjetničkom sadržaju u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret, ispunjavajući i angažirajući gledatelja da bez moguće zasićenosti porukama i sam sudjeluje u njoj. Tijekom današnjeg događanja, policija je zajedno s partnerima naučila naše mališane o važnosti pravilnog ponašanja u prometu, kao i važnosti prepoznavanja i poštivanja prometnih znakova te se predstavila u ulozi pravog prijatelja-pomagača.
 
Putem djece, iz Osnovne škole Središće, iz Zagreba, poslana je i poruka njihovim roditeljima da vlastitim primjerom pokažu kako se treba ispravno ponašati u prometu, između ostalog, da djecu u vozilima prevoze isključivo na propisan način; nikada, bez obzira koliko se žurili, posebno ako su u pratnji djeteta, ne čine prometne prekršaje.
 
Ovaj, zanimljiv, preventivno-edukativni program, sastavni je dio Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030., a koje imaju primarno za cilj zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima njihovog sudjelovanja u prometu.

Stranica