Pozivamo vozače na pojačan oprez jer je izgubljen još jedan život

Slika /PU_ZG/slike/MUP/brzina/brzina.jpg

Prometna u Grižanskoj sa smrtnom posljedicom

Jučer, 21. siječnja 2020. godine oko 23.45 sati, 24-godišnjak je upravljao je osobnim automobilom marke Honda Accord zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Grižanske ulice u smjeru sjevera, dok za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Josipa Hamma, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i osobinama ceste izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika u smjeru sjeveroistoka na mekani teren s istočne strane kolnika. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila naletio na koš za smeće, potom na prometni znak te na stablo. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 24-godišnji vozač, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.
Od ponoći pa do 4.40 sati promet Grižanskom ulicom, na dijelu od Ulice Josipa Hamma do Ulice Augusta Musića, bio je obustavljen te se odvijao zaobilazno.

Slijedom navedenih podataka, koji ukazuju na značajni utjecaj korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje u vidu smanjenja vjerojatnosti nastanka ozbiljnih ozljeda ili smrtnih posljedica, pozivamo sve sudionike koji se prevoze u vozilu u kojem postoji ugrađen sigurnosni pojas, da ga obavezno koriste.
 
Prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa je jedan od prekršaja „četiri glavne ubojice u prometu“, zajedno s vožnjom pod utjecajem alkohola, nepropisnom i neprilagođenom brzinom i uporabom mobitela u vožnji.
 
Napominjemo da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača te zbog vlastite sigurnosti prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku. Zato ponovo ukazujemo na nužan oprez i dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer samo tako može se povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu.

Apeliramo na sve vozače i druge sudionike koji sudjeluju u prometu na cesti da svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika.
 
 

Stranica