Pratile oštećene, prilazile im i otuđivale novčanike i torbice, no zagrebačka policija ih otkrila

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Dva dana prije blagdana Svih svetih, pratila do groblja jedinu mušku žrtvu, 82-godišnjaka, pa mu dok je uređivao grob otuđila torbicu

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakinjom i dvije maloljetnice zbog sumnje da su počinile sedam kaznenih djela „Krađa“  i tri kaznena djela „Računalna prijevara“ od čega je jedno u pokušaju.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su između 8. rujna i 22. studenoga 2020. godine na području Medveščaka, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoje, odabirale pogodne žrtve starosti od 58 do 82 godine od toga šest žena i jednog muškarca, pješice ih pratile, a zatim im u pogodnom trenutku prilazile te im iz torbe otuđivale novčanike s novcem i bankovnim karticama a ponekad i cijele torbice. U dva su navrata, sumnja se, otišle do obližnjih bankomata gdje su otuđenim bankovnim karticama neovlašteno podigle novac i zadržale ga za sebe, dok su u jednom slučaju otuđenom bankovnom karticom također pokušale neovlašteno podići novac, no u tome nisu uspjele jer je banka odbila transakcije.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 14.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te se u isto vrijeme za jednom osumnjičenom maloljetnicom intenzivno traga.

FOTO: Ilustracija

Stranica