Pretragom pronađeni kokain, marihuana, uređaj za vakumiranje, digitalna vaga te streljivo

Slika /PU_ZG/ilustracije/kokain.jpg

Drogu prepakiravao u kući na području Črnomerca

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni na području Črnomerca u kući na za sada neutvrđen način protivno odredbama iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nabavio neutvrđenu količinu kokaina i marihuane, koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao te dalje prodavao.
 
U srijedu, 24. srpnja policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u domu i drugim prostorijama na području Črnomerca kojima se koristi osumnjičeni, obavljenom su pretragom pronašli tri omota ispunjena kokainom ukupne težine 160,0 grama, 10 omota ispunjenih marihuanom ukupne težine 3554,0 grama, tri digitalne vage za precizno mjerenje težine s tragovima droge, jedan uređaj za vakumiranje s tragovima droge, predmete za pakiranje droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge kao i 24 komada streljiva.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom Prekršajnom sudu biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 

Stranica