Prihvaćeno Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2019. godini

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/Srpanj/skupstina 0907/foto 2.jpg
  • Slika

Pozitivno orijentirana rasprava gradskih zastupnika u smislu pohvala i podrške radu Policijskoj upravi zagrebačkoj  

U četvrtak, 9. srpnja  u nastavku 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba načelnik Policijske uprave zagrebačke g. Marko Rašić predstavio je Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2019. godini.
 
Nakon izlaganja Izvješće je razmotreno i prihvaćeno.
 
U kratkom izlaganju, načelnik Policijske uprave zagrebačke g. Marko Rašić istaknuo je najbitnije sigurnosne pokazatelje koji oslikavaju povoljno i dobro stanje sigurnosti u Gradu Zagrebu. „U prilog tome govore pokazatelji vezani za kaznena djela, a ujedno i oni vezani za učinkovitost policije u rješavanju kaznenih djela“ – argumentirao je načelnik Rašić.
 
Također se u svom izlaganju osvrnuo i na povoljno stanje javnog reda i mira u gradu Zagrebu s obzirom na evidentirani najmanji broj prekršaja u zadnjih 5 godina. Napomenuo je i da su kaznena djela protiv imovine u padu, a posebno ona iznimno važna za građane kao što su provalne krađe u domove, koje su u padu za 14 % u odnosu na prošlu godinu.
 
Sigurnost cestovnog prometa je podignuta na višu razinu u odnosu na prošlu godinu, što je načelnik Rašić argumentirao činjenicom da je manje smrtno stradalih u prometu naglasivši da će se kontinuirano nastaviti s preventivno represivnim aktivnostima policije, s ciljem podizanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na još višu  razinu.
 
S druge pak strane, rezultati pokazuju da je osnažen rad policije u području „tamne brojke kriminaliteta“, pa je tako ostvaren i jedan od prioriteta zagrebačke policije a to je uspješna borba protiv organiziranog i gospodarskog kriminaliteta te kriminaliteta droga s posebnim osvrtom na koruptivna kaznena djela.
 
U svom izlaganju, načelnik Rašić osvrnuo se na dobru suradnju s tijelima državne uprave, gradom Zagrebom i gradskim uredima, a u konačnici i izuzetno dobrom suradnjom s našim građanima.
 
„To su naši zajednički rezultati koji se svode na jedno, a to je da je grad Zagreb siguran grad“- rekao je načelnik Rašić  na samom kraju.
 
Svima nazočnima i građanima zahvalio je na dosadašnjoj suradnji te pozvao na buduću suradnju, a sve to u interesu naših građana i drage nam Domovine Hrvatske.
 

Stranica