Prilikom čišćenja stana, ostave i garaže, u dva odvojena slučaja, građani pronašli eksplozivna sredstva

Slika /PU_ZG/ilustracije/momt.png

Podsjećamo na akciju „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja

FOTO: MUP RH

Jučer, 11. svibnja u jutarnjim satima, na području Trnja, prilikom čišćenja stana i ostave na tavanskom prostoru, 38-godišnjakinja je pronašla torbu u kojoj su se nalazila razna eksplozivna sredstva. Navedena sredstva izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.
 
Istog dana, u jutarnjim satima u Novom Zagrebu u Ulici Božidara Magovca, prilikom čišćenja garaže, 58-godišnjak je pronašao je 96 komada bojevog streljiva, tromblonsku minu i upaljač za avionsku granatu. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo navedena eksplozivna sredstva te pohranio do uništenja.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijsku postaju, već mogućnost za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u vama najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će preuzeti sva eksplozivna sredstva.
 
Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi i dalje se provodi kampanja MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“.

Stranica