Prodao kokain uz odgodu plaćanja pa pretragom njegovog stana pronađeno još kokaina

Slika /PU_ZG/ilustracije/FOTO- Ilustracija PUZ.jpg

Osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da je 45-godišnjak, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine kokaina, koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Buzina, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao na nezakonitom tržištu.

Naime, sumnja je potvrđena operativnim postupanjem policije tijekom kojeg je utvrđeno da je 9. veljače 2024. u večernjim satima na području Buzina 45-godišnjak, za iznos od nekoliko stotina eura uz odgodu plaćanja, 38-godišnjem muškarcu prodao 4,39 grama kokaina.

U nastavku kriminalističkog istraživanja pretragom stana na području Buzina kojeg koristi osumnjičeni pronađeno je još 11,5 grama kokaina pakiranog u dvije plastične vrećice te dvije digitalne vage s tragovima droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog 45-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica