Prometna nesreća na Jadranskoj aveniji

Jučer, 26. srpnja oko 18.25 sati 52-godišnji državljanin Republike Slovenije upravljao je osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka, a kretao se Jadranskom avenijom desnom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka.

Dolaskom do stupa javne rasvjete koji se nalazi sjeveroistočnije od Naplatne postaje Lučko, zaustavio se zbog prometne nesreće koja se dogodila neposredno ispred njega, te se neoprezno prestrojavao u desno, odnosno mijenjao je prometnu traku pritom prelazeći u lijevu prometnu traku spojnog kolnika istočnog kolnika Jadranske avenije i autoceste A3, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila, te o položaju drugih sudionika u prometu.

Tom je prilikom prednjim bočnim desnim dijelom svog vozila naletio je na prednji bočni lijevi dio motocikla njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak, a kretao se spojnim kolnikom istočnog kolnika Jadranske avenije i autoceste A3, lijevom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka.

Od naleta, vozač motocikla se prevrnuo na kolnik po kojem je nastavio strugati te se zaustavio prevrnut na lijevu stranu u desnoj prometnoj traci i mekom terenu.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 60-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Protiv vozača automobila, zbog izazivanja prometne nesreće biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

 

Stranica