Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom na području Zeline

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje

FOTO: Ilustracija

NADOPUNA:
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Jučer, 29. srpnja oko 18.10 sati, na području Zeline, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Blaževdolskom ulicom u smjeru juga prema Sesvetama. Dolaskom do kućnog broja 39, u raskrižju sa Prigorskom ulicom, započeo je pretjecanje traktora ispred sebe na način da je vozilom prešao na istočnu kolničku traku odnosno dio kolnika namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera i nastavio vožnju u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ne vodeći računa o  brzini i položaju vozila. Tom prilikom je prednjom desnom stranom vozila naletio na lijevu bočnu stranu bicikla, kojim je upravljao 58-godišnjak, koji se kretao Blaževdolskom ulicom i započeo skretati u lijevo u smjeru jugoistoka. Uslijed naleta biciklist je pao na kolnik.
U prometnoj nesreći smrtno je stradao 58-godišnji vozač bicikla. Nakon obavljenog očevida tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Stranica