Prometna nesreća u Črnecu Dugoselskom

Jučer, 27. studenog 2023. godine u 6.12 sati  je 22-godišnji državljanin Republike Albanije s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Caddy, a kretao se Zagrebačkom ulicom u mjestu Črnec Dugoselski u smjeru sjeverozapada.
Dolaskom južno od raskrižja s Dugoselskom i Posavskom ulicom, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti i atmosferskim prilikama zbog čega je, ulaskom u lijevi zavoj, prešao preko neisprekidane uzdužne crte na kolniku, na dio kolnika namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera te je prednjim dijelom vozila naletio na prednji dio teretnog automobila marke MAN slavonskobrodskih registarskih oznaka, koji je vukao priključno vozilo marke Schmitz također slavonskobrodskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj te je dolazio iz suprotnog smjera kolnikom iste ulice u smjeru jugoistoka.  Ulaskom u desni zavoj, kako bi izbjegao nalet, je kočio i potom te je sletio s kolnika i sa skupom vozila se prevrnuo na lijevu bočnu stranu odvodnog kanala, gdje je došlo do rasipanja tereta iz priključnog vozila.
Nakon naleta osobni automobil također je sletio u odvodni kanal i prevrnuo se.
 
U prometnoj nesreći teško su ozlijeđena oba vozača te četiri putnika iz osobnog automobila- trojica albanskih državljana s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj starosti 41, 43 i 45 godina te jedan nepalski državljanin s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj starosti 26 godina. Liječnička pomoć ozlijeđenim osobama pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb i u Kliničkoj bolnici Dubrava.
 
Promet Zagrebačkom ulicom od 6.30 do 13 sati bio je prekinut te se odvijao obilazno.

Stranica