Prometna nesreća u Svetoj Nedelji

Jučer, 5. travnja oko 5.30 sati, 59-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Svetonedeljske ceste u smjeru jugoistoka.
Dolaskom pred raskrižjem sa kolnikom Ulice Tina Ujevića, odnosno dolaskom do vidno obilježenog pješačkog prijelaza preko kolnika Svetonedeljske ceste ,nije se prijelazu, iako je bio dužan, približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom zbog toga što nije zaustavio svoje vozilo ispred prijelaza i propustio pješaka, u nastavku kretanja je prednjim desnim dijelom  vozila naletio na 37-godišnju pješakinju, državljanku Nepala, koja je prelazila kolnik po pješačkom prijelazu, krećući se u smjeru jugozapada, a koja je od posljedica navedenog naleta odbačena na asfaltirani pješački nogostup.
U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena 37-godišnja pješakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Sestre Milosrdnice u Zagreb.

Stranica